Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Barna kóla

2009.04.07. 09:38 Kitalátor (másként) gondolkodó

A hírportálok most adtak csak tájékoztatást arról , hogy még egy magyar proletárt végeztek ki Irakban. Nem, nem az arabok és még csak nem is a kurdok. Egy amerikai hivatásos állami bérgyilkos, azaz zsoldos katona. Nem ismerem egyik embert sem, az amerikairól lehet, hogy van fent kép a hálón, a magyar cigány WC-s bácsiról nem valószínű. "Rosz időben volt rosz helyen".

Meg az amerikai is, akit gondolom ugyanúgy vár haza a kisfia, mint a magyar cigányt. Illetve utóbbit már nem. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy Carl Stovall egy lövéssel megalapozta egy merénylő életútját. A bosszú tényleg kulturális jelenség.

Az őrvezető, könnyen lehet, hogy csak pár hónap "futkosót" kap, meg elveszik a pulykapénzét, elvégre nem is olyan könnyű egy irakit és egy cigányt sötétben megkülönböztetni, ha nem beszélnek angolul tökéletesen, de a nagyradai házat így nem igazán valószínű, hogy bárki is felújítaná. A kis Bogdán és rokonai előtt meg itt a példa: ha valaki dolgozik, bele is halhat, de ha jól és sokat bűnözik, a sztárügyvédek pár év után kiszabadítják.

Az USA állami vezetése ugyan azt sem tudja nagyrészt, hogy hol van Magyarország, nemhogy Nagyrada, ezért valószínűleg semmit sem fognak tenni, esetleg fizetnek vagy száz dollár kártérítést, de a magyar kormány tagjainak és a Magyar Honvédség vezetőinek illene tudni. Ha nem akarják megtalaálni, előbb-utóbb elviszi őket a Radai Roseb!

Merthogy ők tehetnének valamit. Harcoló katonáink gyakorlatilag már nincsenek, az őröket hagyjuk, viszont vannak építő alakulataink. No az egyik ilyen építő alakulatot Afganisztán vagy Koszovó helyett Nagyradán kellene bevetni, és úgy felújítani-kibővíteni a szegény árva házát, hogy a fél ország a csodájára járjon!

Természetesen technikai és jogi eszközökkel az állagvédelemről a fiú nagykorúvá válásáig gondoskoni kell. Erre nagyon jó megoldás lehetne, ha a felújított-kibővített ház egy részét a Rendőrség bérelné, körzeti megbízotti irodának és szállásnak. Ezzel a kisfiút is lenne miből felnevelni.

A Világ Csendőre meg még kevésbé kedves a szívemnek ezután, és ha meglátok egy Coca- vagy Pepsi Colát, vagy megérzem egy McDonalds izzadt afroamerikai szagát, nekem hosszú ideig szegény dolgozó cigány fog eszembe jutni. Mert ő is alapanyaga lett az USA világhatalmát leginkább megjelenítő élelmiszeripari termékeknek. Mostantól az én számban cigányvér ízű lenne a kóla, meg a hamburger. Meg fekáliaszagú, a mobil buditól.

Köszönöm, én nem kérek! Hányingerem van Amerika ízétől, szagától.

És Te kérsz?

1 komment

Címkék: irak bojkott gondolatébresztő radai roseb cigányvér

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr621051248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erzsebet 2009.04.10. 18:11:39

Én is így gondolkozok ezekről. A környékünkön van egy kisegítő iskola, sok roma fiatalt látok. Ez a réteg majmolja az amerikai feka gettók szubkultúráját. Úgy öltözködnek. Amikor a közeli boltban "reggelit" vásárolnak, fülükön Mp3-as lejátszó, vagy a mobil telefonból hallatszik a ratyi zene. A bolti dolgozókat ez zavarhatja, de nem szólnak. Hányingert lehet kapni, ahogy rágógumiznak, kifújják, csattogtatják.A buszon is természetesen így viselkednek. Minket gyerekkorban se a szülő, se a pedagógus nem engedett rágózni. Ez is az amerikai szubkultúra része,az amerikai néger katonák terjesztették el Európában. Természetesen a reggeli chipsből és kólából áll. Egy kiscsaj képes volt kiadni 500 Ft-ot egy üvegért, mindez az adófizetők pénzéből van. A mi gyerekeinknek erre nem telik. Nem is igénylik, megelégszenek az otthoni koszttal.
Az Irakban lelőtt cigány fiatalembert sajnálom. A média rendes dolgozóként mutatja be. Környezete rendezett. Válás után is törődött a kisfiával, ezt sok magyar apa sem teszi. Köztük is vannak rendes emberek, de a most felnövő roma fiatalság kritikán aluli.


Feltámadt Krisztus!
Áldott húsvéti ünnepeket kívánok!
/Legalább egy kis időre nem látjuk a fent említett alakoknak a búráját/
süti beállítások módosítása