Kitalátor

A családi legendák szerint egyik ősöm volt az, aki - ha nagy a szükség, közel a segítség alapon - Budán a hegyvidéken járva beguggolt egy fenyőfától takart sziklahasadékba, és aztán egy utcával lejjebb "megtalálta" a szeplősök éttermét, merthogy az a sziklahasadék az étterem ventilátorának légbeszívó nyílása volt. Ez az én jussom is, hihetetlen érzékkel találom meg a nagy rendszerek kis testi hibáit, és szeretném, ha azokat más is kiröhöghetné. Mottó: Ami nem vidám, az nevetséges! [Feljegyzet = blog (magyarul).]

Friss topikok

Takony a vízben

2008.04.01. 09:08 Kitalátor (másként) gondolkodó

Igazán nem értem én sem, mit háborog az általam nem maradéktalanul tisztelt Bayer (Most akkor Aspirin vagy Ikarusz?) Zsolt egy orrfúváson, amikor oly sokan bele is vizelnek a medencébe. És egyre több "szent tehén" a trambulinról.

Ezt azonban - tudjuk jól - nem szabad elítélni. Nemhogy a személyt, a jelenséget sem, hiszen az művészi performansz. Akkor is, ha székletüket pottyantják a fejünkre. Mint pl. a Tilos Rádió karácsonyi műsora egykoron.

Most persze megy az észosztás minden csatornán. Politikusok, újságírók, civil és megélhetési bloggerek fejtik ki nézeteiket. Az ismert és megszokott média-hegemónia itt is érvényesül, tehát legtöbben emberi, újságírói mivoltában egyaránt gyalázzák Bayert, sőt Széles Gábort is. Az "elvárások" az egész magyarsággal szemben úgy látszik, azonosak a pincérképzés alapelvével: A vendégnek mindig igaza van, és nem létezik olyan helyzet, amikor ne lehetne a vendég megjegyzését elfogadólag nyugtázni a "Sőt, az én  k... anyámat!" kulcsmondattal.

És én még úgy tanultam, hogy a látszatfaj-képzés a primitív, legtöbbször őserdei törzsek sajátja. Jelentem, csonka hazánkban egy négyszögöl őserdő sincs, az "ősbükkösök", "ősborókások" is csak kicsit régebbi ültetvények, mégis él itt legalább két olyan népcsoport, amelyik csak magát tekinti (felsőbbrendű) embernek, a többieket csupán alsóbbrendű szolgafajnak.

A "roma" mint népcsoport- megnevezés szerintem sérti az Alkotmányt és az Emberi Jogok Chartáját. Próbálnánk meg mi magyar helyett "ember"-nek nevezni magunkat, mindenki mást meg pl. "más"-nak! Pár hét alatt megtapasztalhatnánk, hogy milyen lesz az amúgy sem túl távoli jövő kőolaj, földgáz, import áram és külföldi tőke nélkül. Így meg azt látjuk, milyen az, ha lassan az egész ország átveszi az ő "kultúrájukat", amiben a szegénységnek és a bűnözés elfogadásának következményei keverednek az egyes ember életét semmibe vevő, Indiából hozott szemlélettel. Az idős, védtelen emberek sorozatos, részben etnikai indíttatású legyilkolása meg elég sok megtakarítást eredményez a kongó nyugdíjkasszának, és biztos illetékbevételt az APEH-nak, azért nyomoznak, ítélnek csak ímmel-ámmal az ilyen ügyekben?

A másik népcsoport megnevezését meg le sem merem írni, megtanultuk, hogy azt csak ők tehetik meg, a mi dolgunk a kárpótlás fizetése és munkaerőárunk leértékelése az ő extraprofitjuk érdekében, továbbá az, hogy az itt élőket és ide látogatókat teljes mértékben, olcsón vagy ingyen kiszolgáljuk, és azt engedjünk át nekik ingyen, esetleg ár alatt, amire rávetik a szemüket, továbbá be- és megvegyünk minden moslékot, amit számunkra felkínálnak. Ha így teszünk, akkor jó gyerekek vagyunk, és elintézik, hogy akinek elég pénze maradt mégis, az némi élveboncolás után vízummentesen beutazhasson kedvenc gyarmatukba, az USA-ba. A titokban megfogalmazott, suttogott ítéletek mindegyiküket terhelik, pedig ők sem egyformák.

Életben tartanak 4 évenként 2 repülőúttal és alapítványokon átmosott pénzekkel egy olyan törpepártot, amelynek talán minden tagja már vagy tisztségviselő, és/vagy (ál)küldött. Most mégis ez a párt rengeti meg azt a kormányt, amelyet vezetőjének állítólagos elhatalmasodó elmebaja sem tudott megingatni.

Egyre erősebb a gyanúm, hogy már megint egy előre leosztott cinkelt lapokkal játszott játszma nézői vagyunk. Ha ugyanis a tulajdonos nevének hangzása ellenére nem kimondott orosz ortodox keresztény tulajdonban lévő Ferihegyi Repülőtér nem sztrájkol hetekig a rendkívüli választások előtt, és a "túristaszavazók" akadálytalanul megérkezhetnek, az SzDSz újra hozni fogja az 5%-ot, ami a 30% alatti, várhatóan rövidesen két részre hasadó MSzP-vel szemben még sokkal erősebb alkupotenciál. Arra számítanak szerintem,  hogy a szinte totális sajtóhegemónia, és a gazdaságpolitika szekrényeibe gyömöszölt csontvázak kiborulása következtében a nemzeti oldal koalíciója is elveszíti hitelességét 2012-re, és akkorra a "pragmatikus" értelmiség még nagyobb hányadát tudják magukhoz csábítani, és így a két nemzetközi szocialista párttal egyenrangúan tudnak újból hozzálátni kormányon a harácsoláshoz.

A hatalom visszavételéhez meg jól értenek, emlékszünk még néhányan a taxisblokádos puccskísérletre, bár az csak főpróba volt, de pl. a kokain- és speedcsatornák célszerű szabályozásával, valamint alig néhány száz "jól képzett hagyományőrző turistával" Budapestet is majd lángba tudják könnyedén borítani. A tévékben meg gondolom csak a kopaszra borotvált fejtető fog látszani akkor is...

3 komment

Címkék: bűnözés gondolatébresztő emberi méltóság a vélemény szabad

A bejegyzés trackback címe:

https://kitalator.blog.hu/api/trackback/id/tr71406156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gildor · http://gildorblog.blogspot.com 2008.04.01. 11:23:49

Kedves Kitalátor!
A dolog rasszista élét mérsékelten, mondhatni, sehogy sem véleményeztem. De könyörgöm, ilyen stílusban ne jobboldaliújságírjon senki!
Mivel nem ismerem a hátteret (én sem értek a focihoz :D ) nekem az jött le, hogy:

Mi van?

Ott van pl 'atomket', akiről minden fenntartásom ellenére el kell ismernem, hogy összeszedett, értelmes cikkeket ír. Lehet egyetérteni, ellenvéleményt alkotni, de legfőképp elgondolkodni a cikkein.

Bayer Zsolt mi a francot akart? Te megértetted? Ha nem public, várom a mailcímemen.

És szerintem a szadesz most lehúzta magát a vécén. Végülis már egy ideje nem igazán képviseli a zsidóságot, inkább a hitgyüli vásárolta be magát.

Vicces, hogy ebben a nemhiteles minőségükben a hazai antiszemitizmus örök éltetői... Bayer Zsolt nem tudom mit gondolt, gondolt-e egyáltalán valamit, de nekem úgy tűnik, hogy a hazájukért aggódó magyarok, és a hazai zsidóság egyáltalán nem kéne, hogy az árok két oldalán álljon.

Extrém szekták, pszichobiznisz, materialisták: a paletta sokkal nagyobb, és végig kéne pár dolgot gondolni.

Számomra az is elgondolkodtató, hogy olyan lép fel a kereszténység zászlajával a kezében, aki full nem hiteles. Engem járat le, a hitét szeretetvallásként megélő, a béke hírnökeként dolgozgató emberkét.

Azért írom ezt, mert a te világnézeted érzem a bloggerek közül az egyik leginkább közelinek, és érzem a soraid mögött a jószándékot.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.04.01. 11:38:05

Valód válasz később, most úgy lampertmónikásan annyit (tegnap migrént akartam gyógyítani parlamenti közvetítéssel, sikerült, elaludtam), hogy bennem túlteng az empátia, én mindenkit meg tudok érteni, ha akarok...

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.04.04. 14:20:14

sokat ülsz gép előtt, nem? nekem mostanság ritkásabban fáj a fejem, de próbálok is többet lenni a géptől távol.
süti beállítások módosítása